До 10-річчя факультету соціально-гуманітарних технологій, спорту та реабілітації у Державному податковому університеті відбулася подія, що поєднала культурну традицію та філософський підхід до споживання чаю — урочиста чайна церемонія.

Університетська спільнота отримала унікальну нагоду дізнатися про історію чаювання в різних країнах світу, ознайомитися з видами чаю, особливостями його зберігання, заварювання та нюансами.

Майстер церемонії — викладач Центру студентського спорту Михайло Росохатий — презентував традиційні підходи до приготування чаю, а також поділився практичними порадами щодо послідовності дій під час заварювання різних сортів.

Учитель школи «Пересвіт» Андрій Старовойт, представив зразки чаю, завареного за класичними рецептами та розповів про символіку чайних традицій.

Участь у події також взяли представники Національного олімпійського комітету в Київській області.

Чайна церемонія — це більше, ніж просто традиція. Це ритуал, у якому важлива кожна деталь: рух, аромат, послідовність. Такий формат дозволяє зосередитися, сповільнити темп і глибше відчути момент.