Життя триває і наша історія поповнюється новими датами незабутніх подій. Одна з них – друга річниця деокупації Ірпеня.

Наше героїчне місто швидко загоює рани. А разом з усім містом – і поранений, але нескорений Державний податковий університет. Ми продовжуємо працювати, відбудовуватися, розвиватися, оновлюватися і впевнено йти в майбутнє. Незламні українці відновлюють пошкоджені оселі та громадські будівлі й інфраструктуру: будинки, школи, дороги, цілі квартали, та поміж цього відродження лишаються «пам’ятки» страшних подій.

На жаль, сліди від куль та осколків й досі не заживають на деревах, парканах, нагадуючи нам про болючі дні окупації міста, що стали днями рішучого опору ворогу та невтомної боротьби за незалежність і саме життя. Боротьба з країною-агресором триває! Болючим нагадуванням про ці події назавжди залишаться могили наших славних воїнів та прапори над ними –символ незламності й волі.

Біль, смуток, сум, повага і вдячність героям переповнюють нас почуттями і вірою в перемогу. Ми маємо завжди пам’ятати про ту страшну ціну, яку наш народ платить за свою незалежність, за право на життя, і маємо жити так, щоб наші дії та вчинки були гідними принесеній жертві. Вічна слава нашим героям! Слава Україні!